Jocs “en route”!

Arriben les vacances i els desplaçaments es multipliquen, des de La Nau Espacial us proposem que aprofiteu els trajectes per jugar! Us deixem uns bàsics per entretenir-nos petits i grans durant la ruta!

  • Veig-veig: una persona escull un objecte del voltant i els altres li van fent preguntes per poder endevinar de què es tracta; han de ser preguntes que es responguin amb Sí-No, qui l’endevini és el següent en escollir objecte!
  • El personatge secret: la persona pensa en una altra persona o personatge i la resta poden fer fins a 20 preguntes per endevinar de qui es tracta amb preguntes de Sí-No. Qui l’endevina pensa el personatge!
  • Paraules encadenades: la primera persona diu una paraula qualsevol, la segona persona ha de dir una paraula que comenci amb la última lletra de la primera paraula, per exemple, si dic NAU, la segona persona ha de dir una paraula que comenci amb U (ULLAL); es va seguint la cadena fins a cansar-se! Una segona versió més complicada seria fer cadena de síl·labes, és a dir, encadenar la última sil·laba de la primera paraula amb la primera síl·laba de la segona paraula (PORTA > TAULA > LABERINT > INTERNET…).
  • “A una illa deserta m’emportaria…”: comença el primer dient una cosa que s’emportaria a una illa, la segona persona diu la primera cosa i n’afegeix una altra; anem sumant coses a la llista, cadascú ha de dir tot el que s’ha dit fins al moment i afegir una cosa més fins que algú s’equivoqui!
  • Buscar l’abecedari: es tracta de buscar objectes del voltant que comencin per cada lletra de l’abecedari i fer lletra per lletra, el que les fa totes per ordre guanya, ja sigui de forma individual o per equips.
  • Pantone: es diu un color per iniciar el joc i després cadascú va dient un objecte que vegi d’aquell color seleccionat. Guanya el que diu l’últim objecte, quan la resta ja no en veu cap més.
  • Les matrícules: es pot jugar, per exemple, a sumar els números que la formen, el que dinamitza el joc senyala un cotxe i la resta han de sumar els números. També es pot jugar a buscar números, un diu un número i els altres han d’estar atents als cotxes a veure si el troben, la versió fàcil és buscant 1 xifra, la difícil 2!
  • Concurs de cançons: el conductor diu una paraula i la resta de persones, individualment o per equips hauran de cantar el màxim de cançons possibles on aparegui la paraula, s’emporta el punt qui canta la última cançó!

{ Irene }