Benvingut, agraïment!

Darrerament hem tingut una nova incorporació emocional a La Nau Espacial: L’AGRAÏMENT!

L’agraïment s’assembla a donar gràcies, i vol dir que reconeixem a algú que ha fet alguna cosa bona per a nosaltres (o alguna cosa que ens ha fet sentir bé) i, a més, ho ha fet sense esperar res a canvi, com un regal. Per poder sentir agraïment necessitem ser empàtics, és a dir, veure les emocions de l’altra persona, saber quines son i pensar com es pot sentir si li donem les gràcies per allò que ha fet per nosaltres.

I sabeu què? Diuen que és contagiós! Que quan més agraeixes, més agraeixen al teu voltant, i alhora resulta més fàcil realitzar aquestes petites accions que poden fer més feliços tant als altres com a nosaltres mateixos! És un win-win!

El Departament Astronòmic d’Emocions ens ha informat que l’agraïment cal anar-lo practicant, i és que si cada vegada agraïm menys, al final ja no sabrem com es fa… Per evitar-ho, a La Nau Espacial, ens han assignat la missió de col·laborar en la seva difusió i vam veure que no era una missió només per a nosaltres, sinó que, com més persones hi participem, més gran serà la seva expansió! I és per això que sol·licitem la vostra col·laboració (no es requereix experiència “astro-físico-emocional-espacial”).

A vegades donar gràcies ens pot fer una mica de vergonya, però si superem aquest petit obstacle, ho aconseguirem, només necessitem practicar!

Per fer-ho, us proposem un petit experiment:

  1. Compteu quantes vegades agraïu les petites accions que fan al vostre voltant
  2. i quantes vegades hauríeu pogut agrair-ho però no ho feu.

Quina de les dues opcions és més habitual en el vostre dia a dia?

Proveu, ara, de donar gràcies sempre que tingueu la oportunitat. Heu notat alguna diferència? Com creieu que seria el món si tots aprofitéssim aquests moments? Ho provem? Expliqueu-nos com ha anat l’experiment!

{ Irene Rey }